Trump: “Venezuela’ya karadan müdahale edeceğiz”

Trump BİR soru üzerine yaptığı açıklamada “Yakında Venezuela’da bir kara operasyonu göreceğiz” ifadelerini kullandı. Maduro, ABD’yi ‘çılgın savaşa’ karşı uyardı.

ABD Başkanı Donald Trump, yakında Venezuala’ya “karadan müdahale edeceklerini” duyurdu.

23.10.2025
ABD Başkanı Donald Trump, uyuşturucu kaçakçılığı ile suçladığı Venezuela’ya yönelik yeni bir çıkış yaptı.

Trump Beyaz Saray’da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı açıklamada yakında Venezuala’ya karadan müdahale edeceklerini duyurdu. Trump BİR soru üzerine yaptığı açıklamada “Yakında Venezuela’da bir kara operasyonu göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Trump, Amerikan Wall Street Journal gazetesinde yer alan ve ABD’nin Venezuela açıklarına B-1 bombardıman uçakları gönderdiği iddiasına ilişkin bir soruya ise, “Bu doğru değil. Hayır, yanlış” şeklinde yanıt verdi.

DENİZ GÜCÜ GÖNDERMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce imzaladığı kararnameyle Latin Amerika kökenli uyuşturucu kartelleriyle yerinde mücadele gerekçesiyle ordunun daha fazla ve etkin kullanılması talimatı vermişti.

ABD, bu bağlamda ağustos sonlarında Venezuela açıklarına denizaltı ile savaş gemilerinden oluşan bir deniz gücü göndermiş, ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth de ABD ordusunun, Venezuela’da rejim değişikliği dahil operasyonlara hazır olduğunu söylemişti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro da buna karşılık ülkede 4,5 milyon milis gücünü seferber ettiğini ve herhangi bir saldırıyı püskürtmeye hazır olduğunu açıklamıştı.

ABD’nin Venezuela açıklarında bazı tekneleri “uyuşturucu kaçakçılığı” gerekçesiyle hedef almaya devam etmesi hem Venezuela yönetimi hem de uluslararası kamuoyunda eleştirilere neden olmuş, yapılan saldırıların “uluslararası hukuka aykırı olduğu” savunulmuştu.

Kaynak: NTV
**

Maduro, Trump’ın Venezuela’ya yönelik gizli eylemi onaylamasının ardından ABD’yi ‘çılgın savaşa’ karşı uyardı


Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Washington ile gerginliğin artması üzerine Perşembe günü İngilizce olarak “Lütfen çılgın bir savaşa izin vermeyin!” diyerek sakinlik çağrısında bulundu. Maduro’nun çağrısı, ABD Başkanı Donald Trump’ın Karayipler ve Pasifik’te uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edilen kişilere yönelik genişleyen ABD askeri harekatının ortasında Caracas’a karşı gizli operasyon yetkisi verdiğini açıklamasının ardından geldi.

24/10/2025
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro , Washington ile Caracas arasındaki gerginliğin arttığı bir dönemde İngilizce bir çağrıda bulundu: “Lütfen çılgın bir savaş olmasın!”

Maduro’nun bu açıklaması, ABD Başkanı Donald Trump’ın Güney Amerika ülkesine karşı gizli operasyon yetkisi verdiğini söylemesinin ardından ve ABD’nin Karayipler ve Pasifik’te uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edilen kişilere karşı askeri operasyonlarının arttığı bir dönemde geldi.

“Evet barış, evet sonsuza dek barış, sonsuza dek barış. Lütfen çılgın bir savaş olmasın!” dedi Maduro, sol görüşlü lider, eski bir otobüs şoförü ve sendika lideriyle aynı çizgideki sendikalarla yaptığı toplantıda.

ABD, uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gizli savaş uçakları ve donanma gemileri konuşlandırdı ancak hedeflerinin (sekiz tekne ve bir yarı dalgıç) uyuşturucu kaçakçılığı yaptığına dair henüz bir kanıt açıklamadı.

AFP’nin ABD rakamlarına dayanarak yaptığı sayıma göre, 2 Eylül’de başlayan ABD saldırılarında en az 37 kişi öldü.

Maduro’nun Washington’ı rejim değişikliği istemekle suçlamasıyla bölgesel gerginlikler arttı.

Trump geçen hafta, CIA’in Venezuela’ya karşı gizli bir operasyon düzenlemesine izin verdiğini ve karada uyuşturucu kartellerine yönelik saldırı düzenlemeyi düşündüğünü söylemişti .

Cumhuriyetçi milyarder Devlet Başkanı Maduro’yu uyuşturucu kartelinin başında olmakla suçluyor, Venezuela lideri ise bu iddiayı reddediyor.

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino, Perşembe günü yaptığı açıklamada, “CIA’in ülkede bulunduğunu biliyoruz” dedi.

“CIA’e bağlı birimleri gizli operasyonlarda konuşlandırabilirler – kaç tane olduğunu bilmiyorum… ve her türlü girişim başarısızlıkla sonuçlanacaktır.”

Padrino, ABD’nin Karayipler’deki askeri konuşlanmasına yanıt olarak Venezuela kıyılarında düzenlenen askeri tatbikatları denetliyordu.

Uzmanlar, yakalanmayan veya sorgulanmayan şüphelilere karşı yabancı veya uluslararası sularda ölümcül güç kullanılmasının yasallığını sorguladılar.

Kaynak: FRANSA 24

PAYLAŞ.
VicdaniRet.org