Kadınlar Barış İçin Yürüdü

Barış İçin Kadın Girişimi’nin çağrıcılığında onlarca kadın örgütü dün, Kobanê’deki saldırı ve savaş ihtimaline karşı siyasetçilere, medyaya ve kadınlara barışta ısrarcı olma çağrısı yaptı. Yürüyüşe Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul milletvekilleri Pervin Buldan, Filiz Kerestecioğlu da katıldı.

Kadınlar Barış İçin Yürüdü

Barış İçin Kadın Girişimi’nin çağrıcılığında onlarca kadın örgütü Kobanê’deki saldırı ve savaş ihtimaline karşı siyasetçilere, medyaya ve kadınlara barışta ısrarcı olma çağrısı yaptı.

İstanbul – BİA Haber Merkezi 05 Temmuz 2015, Pazar 10:36
Barış İçin Kadın Girişimi’nin çağrıcılığında onlarca kadın örgütü dün, Kobanê’deki saldırı ve savaş ihtimaline karşı siyasetçilere, medyaya ve kadınlara barışta ısrarcı olma çağrısı yaptı.

Taksim Tünel’de buluşan kadınların yürüyüşüne Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul milletvekilleri Pervin Buldan, Filiz Kerestecioğlu da katıldı.

Kadınlar “Kobanê’de katliamla, Suriye’yi işgal planlarıyla barış olmaz. Biz kadınlar barışta ısrarcıyız ” pankartı açarak, “Savaş meclisine değil barış meclisine oy verdik”, “Medya savaş dilinden vazgeç”, “Ortadoğu’da kadınlar barış istiyor” ve “IŞİD’e destek kadın düşmanlarına destektir” yazılı dövizler taşıdı.

Galatasaray Meydanı’na yürümek isteyen kadınlara önce izin verilmedi ardından yapılan görüşmeler sonucunda izin alındı.

Galatasaray Meydanı’nda “Barış Noktası” oluşturan kadınlar adına basın açıklamasını Evrim Kurdoğlu, Kobanê’deki saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısının 230’u aştığını hatırlatarak Suriye’yi işgal planlarıyla barış olmayacağını söyleyerek, kadınların barışta ısrarcı olduğunu belirtti.

Barış sözü verilmişken sınırdışında savaş

“25 Haziran saldırısı yeni bir savaş sürecinin geliştirilmekte olduğunu gösteriyor. Sınırları içinde barış sözleri verilmişken sınırın yanı başında aynı halka, aynı insanlara karşı savaş kışkırtılıyor. Yanı başımızda, kuş uçuşu mesafesinde komşumuzdan daha yakın, karışıp kaynaştığımız, kimimizin yakınları, akrabaları olan insanlar kirli iktidar hırslarıyla şeytanlaştırılıyorlar. Dışarıda savaş varken içeride de barışın kurulması imkansızlaşıyor.

“Nitekim barış süreci son üç ayda neredeyse durma noktasına geldi. Türkiye’nin demokratikleşmesi ve toplumsal barışın sağlanması için bir mutabakata ulaşıldığını sandığımız anda kin, nefret ve hırs tekrar gündelik yaşamımızı karartmaya başladı. Üstelik de son seçimler barışın sesine kulak verilmesini isteyenlerin Türkiye’nin önemli bir bölümünü oluşturduğunu açık açık göstermiş olmasına rağmen.”

Türkiye halklarının seçimde tercihini barıştan yana kullandığını hatırlatan Evrim, siyasilere “Savaş tezkerelerini herhangi bir sorunun çözümü haline getirmeyin. Türkiye’nin seçimde barış dediğini, sizden bir barış meclisi olmanızı istediğini unutmayın” çağrısı yaptı. Medyadan ise barış gazeteciliği yapması talep edilerek “halkın barış isteğine kulak verin, doğru haber yapın, savaş çığırtkanlığından vazgeçin” dendi. (NV)

http://www.bianet.org/bianet/toplum/165805-kadinlar-baris-icin-yurudu?bia_source=rss

PAYLAŞ.
VicdaniRet.org