“İncirlik Üssü’ndeki nükleer bombalar 2017’de daha modern termonükleer bombalarla değiştirildi!”

Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Pekin, İncirlik Üssü’ndeki 50 adet nükleer bombanın 2017 yılında, Hiroşima’ya atılanın bombalardan dört kat daha güçlü olan termonükleer bombalarla değiştirildiğini kaleme aldı.

İncirlik’te 50 adet termonükleer bomba

Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Pekin: İncirlik Üssü’ndeki eski tip nükleer bombalar 2017’de modern, daha güçlü termonükleer bombalarla değiştirildi. İncirlik’te 50 civarında nükleer bomba var

12 Ocak, 2019
2007-2011 yılları arasında Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı görevini üstlenen İsmail Hakkı Pekin, Aydınlık’ta yayımlanan yazısında, İncirlik Üssü’nde 50 adet nükleer bomba bulunduğunu, buradaki eski tip nükler bombaların 2017 yılında, Hiroşima’ya atılanın bombalardan dört kat daha güçlü olan termonükleer bombalarla değiştirildiğini kaleme aldı.

Pekin, Türkiye’deki NATO üslerini irdelediği yazısında çarpıcı ifadeler kullandı.

Pekin’in yazısının ilgili bölümleri şöyle:

Hiroşima’ya atılanın dört katı daha güçlü

İncirlik üssü aynı zamanda uçaktan atılabilen nükleer bombaların da depolandığı yerdir. Diğer taraftan İncirlik üssünde bölge için gelebilecek tugay çapındaki birliklerin silah, mühimmat, teçhizat ve malzemesinin depolandığı konteyner alanları mevcuttur. İncirlik üssündeki eski tip nükleer bombalar modern ve daha güçlü (Hiroşima’ya atılanın dört katı) termonükleer bombalarla değiştirildi. Bu işlem 2017’de tamamlanmış olup, miktarı 50 civarındadır. İncirlik üssü geçmişte casus uçakların, Ortadoğu’ya müdahale etmekte kullanılan uçak ve birliklerin, bunların lojistik desteğinin sağlandığı üs olmakla birlikte, Kuzeyden Keşif Harekâtının da 12 yıl boyunca yürütüldüğü üs bölgesidir. Günümüzde de ABD’nin ve koalisyon güçlerinin Suriye ve Irak’a yönelik operasyonlarının ana üssü konumundadır.

İsrail ve ABD’nin hava savunmasına hizmet

ABD’nin Türkiye’deki diğer üssü Malatya, Kürecik’teki füze savunma radar üssüdür. Bu radar üssü ABD’nin yıldız savaşları projesi kapsamında balistik füzeleri tespit ve havada iken imhasını öngören birbiriyle ve uydularla irtibatlı radar ağları, karada, uzayda ve füze savunma füzeleri taşıyan AEGİS sınıfı gemilerde yerleştirilmiş füzelerden oluşuyor. Şimdi bunlara denizaltılardan atılan füzeler de dahil edilmeye çalışılıyor. Kürecik böyle bir sistemin parçası… İran’a ve Rusya’ya yönelik, İsrail’deki aynı tip iki radarla ve Almanya Ramstayn Üssündeki ana merkezle irtibatlı bir radar. Türkiye’nin hava savunmasından çok İsrail ve ABD’nin hava savunmasına hizmet eden bir sistem. ABD’nin onunla irtibatlı çok sayıda ülkede olduğu gibi Türkiye’de de ODC-T diye askeri faaliyetlerinin koordine edildiği, yürütüldüğü bir teşkilat bulunuyor. Bu kuruluşun başında ABD Hava Kuvvetlerinden bir Tümgeneral bulunuyor. Ankara’da konuşlu olup eski ismiyle JUSMMAT’ın devamı. Tümgeneral Türkiye’deki ABD askeri personelinin de komutanı.

ABD’nin Türkiye’deki diğer üsleri:

* Diyarbakır hava üssü; arama kurtarma amaçlı, silahlı hlkp. Ve ulaştırma uçakları, 300-350 ABD personeli
* Antep-Kilis Yolu, iki batarya HIMARS (Yüksek Hareket Kabiliyetli Topçu Roket Sistemi.)
* Mersin limanını kullanıyor
* Malatya-Erhaç hava meydanı (yedek meydan)
* Batman (yedek meydan)

Türkiye’deki NATO üsleri:

Türkiye bir NATO üyesi ve NATO planları kapsamında kendisinden talep edilen üs, birlik, karargâh, komuta kontrol vb. konularda NATO prodesürleri gereği işlem yapmak durumunda.

NATO komuta ve kuvvet yapısı içindeki teşkilatlar şu şekilde:

* Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanlığı/İzmir
* Süratli Reaksiyon Kolordusu/İstanbul
* Barış İçin Ortaklık Merkezi/Ankara
* Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi/Ankara
* NATO AWACS tarafından kullanılan Konya üssü

Kaynak: Birgün

PAYLAŞ.
VicdaniRet.org