Geçen yıl otelde konaklarken sabaha karşı polisler geldi ve imza aldılar benden. Yurtdışına çıkabilirmiyim?
Merhabalar, ben toplamda 2 kez tutanak imzalamış bulunmaktayım sizin de belirttiğiniz gibi, muhtemelen kamu davası mevzusu olmuştur o zaman.
Size bir sorum olacak, bu durumda da çıkış yapılabiliyor mu yurtdışına? Benim aslında bir planım, bir tanıdığım vasıtasıyla tekrardan tutanak imzalattırmak kendime (3. kez olacak) ve böylelikle sistemde görünmüyor olmak. Bu sizce nasıl bir fikir ?
Şimdiden teşekkürler.
Kamu davası açılmış olması sizin seyahat özgürlüğünüzü kısıtlamaz . Sadece mahkemelerce YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI getirilirse çıkamazsınız. Bu yasak ağır cezalık davası olanlara ya da mevcut bir olayda şüpheli konumunda bulunanlara getiriliyor. Asker kaçakları için böyle bir uygulama henüz yok. Defaatle tutanak imzalamanız para cezasının artmasına neden olabilir. Çünkü sisteme girilen her tutanak için Yakalanan Şahıs ibaresi koyuluyor. Bildiğiniz üzere bakaya para cezaları yakalanan şahıs ve kendiliğinden gelen şahıs olarak ikiye ayrılıyor. Sonuca gelirsek, çıkışa engel olmuyor.
Merhaba Arkadaslar,
Yaklaşık 4 senedir Bakaya durumundayım. Bu süre içerisinde 4 defa Almanya ya 1 defa İngiltereye gidip geldim. Son girişim Mart 2016. Bu giriş çıkışların hiçbirinde sorun yasamadım. Açıkcası herhangi birşey olur mu stresinide yasamadım. Çünkü adınıza bir arama kaydı yoksa polis sizi asker kaçağısınız diye seyahat özgürlüğünüzü kısıtlaymaz. Yani bunu yapacaksa en azından bununla ilgili kanun çıkarması gerekir. Hukukçu değilim ancak ben bu işi böyle yorumluyorum.
Bizim devlet öyle yurtdışına gidip gelecek kadar gözü açılmış vatandaşlarınada çok bulaşmak istemiyor bence. Seyahat etmek bir hak, 500 bin bakaya olmuş, bunların bir kısmı bile insan hakları mahkemesine gitse gümrükten çevrildiği için al başına belayı :)))
Simdi burayı okuayanlara sunuda ekleyim. Eğer devlette çalışmayı düşünmüyorsanız, kurumsal bir sirkette köle olmayacaksanız askerlik yapmamış olmanızın hayatınızda pek negatif etkisi yok. Zaten iş hayatı dışında bir baskısı yok toplumun ve devletin. Enn fazla para cezası ödersiniz diyeceğim ama onuda 2-3 seneye bir cıkan bedelli askerlik dönemlerinde siliyorlar.
Onun dışında sabahın köründe askerlik subesine “teslim olanları” askere alıyor tabii devlet ses etmeden. Onlardan biri değilseniz zaten sizinle uğraşmak istemiyor.
Pasaport basvurusunda moralinizi bozmak isteyeceklerdir, hiç canınız sıkılmasın, götürsünler subeye imzalayın kağıdı verin ellerine alın pasaportunuzu. Siz gitmek istemediğiniz sürece sizi “zorla” askere götürecek bir mekanizma yok türkiyede.
3 yıl tecil hakkını kullanip, üzerine 3 yillik “kacak” olarak 30 Eylul de (2016) yurda giriş işlemi 30 saniye sürmedi bile.Yani askeri yonden herhangi bir işlem sozkonusu olmadi.Tecilimin bitmesine 1 ay kala çıkış yapmis ve 3 yıl sonra ilk defa yurda giriş yapmış olduğumu da söylemenin faydası olabilir.Mutlu ve huzurlu günler