Geçen yıl otelde konaklarken sabaha karşı polisler geldi ve imza aldılar benden. Yurtdışına çıkabilirmiyim?
arkadaşlar ben 30 yasındayım ve uc ay once yol kontrolu sırasında yakalandım emnıyete goturulup bı kagıt ımzlattırdılar serbest bıraktılar 15 gun ıceeısınde subeye gıt dedıler gıtmedım ve bu hafta nısanım var memlekete gıdıcem arabayla yakalanırsam tekrar ne gıbı seyler benı beklıyor aydınlatırsanız benı cok srvınırım sımdıden tesekur ederım sızlere
Arkadaşlar merhaba ben 31 yaşındayım ve 11 yıllık asker kaçayım. Ağustos ayında otelde yakalandım ve tutanak imzalattılar bana şuan ukrayna’dayim ve bir ay sonra Türkiye döneceğim yeni vize ile giriş çıkış yapmak için şimdi 15 günlük süre içerisinde GBT de bir sıkıntı yaşamadım ve türkiye’den rahatlıkla çıkış yaptım şimdi Turkıyeyegelirsem Beni neler bekliyor beni alıp götürürler mi öğrendiğim kadarıyla hakkında arama kararı var yani hemen askere götürürler mi bılgıdı olacak bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi
Bende iki kez tutanak imzaladım ve şubeye gitmedim.10 eylülde mahkemem olduğuna dair tebligat geldi sanırım sürecin sonu bu oluyor.
Merhaba,
Meslegim geregi sik sik yurtdisina (cogunlukla Almanya) gidip geliyor, orada otelde konaklayip donuyorum. Askerligimi henuz yapmadim. Daha bir yil var bitmesine. Suan 28 yasindayim. Yurt disina cok kolay gidip geliyorum. Orada iltica etsem, vicdani redci oldugumu ifade etsem, bunun yansimasi nasil olur? Dikkate alirlar mi? Aldiklarini farz edersek, geri gonderme ihtimali yuzde 50’den dusuk mudur? Tesekkurler
Herkese merhaba. Değerli arkadaşlarım. Yorumların tamamını okudum. Aklında soru işareti olanlara bilgi vermek için yazayım istedim.
1-) İlk tutanak imzalandıktan sonra 15 gün içinde şubeye gitmemiz gerekir. Bu 15 günlük süre içinde hakkınızdaki ülke geneli arama kararı sistem tarafından otomatik olarak kaldırılıyor. Ben ilk kez bir yol çevirmesinde yakalandım ve tutanak imzaladım. Daha sonra yine yol çevirmesinde durduruldum jandarma tarafından. 15 günlük süre henüz geçmemişti. Bu sefer çıkmadı. Komutan bana 15 günlük süreyi geçirirsem sistemin tekrar arama kararı yüklediğini söyledi.
2-) İkinci tutanağı yerseniz hakkınızda kamu davası açılıyor. Benim hakkımda açıldı.
3-) Pasaport alamıyorsunuz. Sebebine gelince. Pasaport için başvuru yaparken sistemin Gbt onayı vermesi gerekiyor. Eğer Gbt’de arama kararı varsa oraya asayiş ekibi çağrılarak polis eşliğinde askerlik şubesine götürülüyorsunuz. Bu bahsettiğim olay iki kez tutanak yiyenler için geçerli. Beni de şubeye götürdüler.
3-) Eğer hiç tutanak yemediyseniz ve pasaportunuz varsa mesai saatleri dışındaki bir saatte uçuşunuzu ayarlayın. Bunu neden söylüyorum . Polis mesai saatleri dışında size sadece tutanak imzalatırıp serbest bırakıyor. Sebebi ise sizi askerlik şubesine götüremeyecek olmaları çünkü şube kapalı.
4-) Eğer bir kez tutanak yediniz ve çıkış yapacaksanız yine mesai saatleri dışında uçuş zamanı belirleyin. Bu seferki uygulama, gbt’den sonra sizi polis merkezine götürüp ifadenizi alıyorlar. Savcıyı arayıp ikinci kez yakalanan şahıs olduğunuzu söylüyorlar. Savcı talimat veriyor ve yine serbest bırakılıyorsunuz ama hakkınızda kamu davası açılıyor.
5-) İşin sırrı mesai saatleri dışında bir saatte ya da cumartesi – pazar günü giriş çıkış yapmak.
6-) Daha önceden pasaport almış iseniz şanslısınız. Yeni başvuru yapacaksanız şansınıza küsün . Çünkü pasaport şubeleri hep standart devlet mesaisi ile çalışıyor . Yani her durumda sizi mesai saatleri içinde alıyor ve askerlik şubesine götürüyor .